Pääsiäisen 2025 #vaustikassi - tuotetiedot
Kiitos, että valitsit #vaustikassin!
Kassin tuotteet on valmistettu omassa keittiössämme tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Kassin tuotteet tulee säilyttää alle +6 oC ja niiden viimeinen käyttöpäivä on 20.4.2025. Huomaathan, että osa tuotteista säilytetty pakastettuna, joten kassin tuotteita ei saa pakastaa!
Ruokavaliomerkinnät
M – maidoton
L – laktoositon
VL – vähälaktoosinen
G – gluteeniton
V – vegaaninen
P – sisältää pähkinä
Pääsiäisen #vaustikassi sisältää menun kahdelle:
Perunalepuska, mätimoussea ja savuporo-sienisalaattia (L)
Lepuskat: vehnäjauho, peruna, kananmuna, laktoositon maitojuoma, laktoositon kuohukerma, laktoositon voi, suola. Mätimousse: laktoositon smetana (maito), laktoositon mascarpone (maito), suomalainen kirjolohen mäti, tilli, suola. Savuporo-sienisalaatti: vegaanimajoneesi, kylmäsavuporo, suolasieni, punasipuli, kirveli, suola, mustapippuri, sinapinsiemen.
Valmistus: lämmitä perunalepuskat uunissa +120 oC noin 5-10 minuuttia. Tarkkaile tuotetta lämmityksen aikana. Tarjoile lisukkeiden kera.
Ylikypsää karitsan entrecôtea, tryffelillä maustettua punaviinikastiketta, maa-artisokkapyreetä ja uunijuureksia (L,G)
Karitsan entrecôte: karitsan liha (Uusi-Seelanti). Kastike: lihaliemi 83% (vesi, naudanliha, naudanluut), kasvisliemi (vesi, porkkana, sienet, sipulit, tomaatti, valkosipuli, mustapippuri, timjami), kollageeni (nauta), tärkkelys, naudanlihauute 1,0%, suola, poltettu sokeri, vasikanliemiuute 0,3%, punaviiniuute, tomaattisose, porkkanamehutiiviste, laakerinlehti, mustapippuri, herkkusieni (Agaricus bisporus) 54 %, ekstra neitsytoliiviöljy, kesätryffelipalat (Tuber aestivum Vitt.) 8 %, seepiamustekalanmuste, aromit, maissitärkkelys, emulgointiaine (E322 auringonkukkalesitiini), ravintokuitu (inuliini), mustapippuri, happamuudensäätöaine (E330), punaviini, balsamico. Maa-artisokkapyre: maa-artisokka, laktoositon kuohukerma, laktoositon maitojuoma, suola, rapsiöljy. Uunijuurekset: bataatti, palsternakka, porkkana, ruokaöljy, suola, mustapippuri.
Valmistus: kuumenna liha ja juurekset uunissa noin +120 oC, liha noin 15-20 min ja juurekset noin 10-15 minuuttia. Ajat ovat suuntaa-antavia, tarkkaile tuotteita lämmityksen aikana! Maa-artisokkapyre on muovirasiassa, voit lämmittää mikroaaltouunissa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Kokoa annos.
Baileys-suklaakakkua (L,G)
Pohja: Gluteeniton jauhoseos, tumma suklaa, laktoositon voi, kanamuna, sokeri, Baileys-likööri. Täyte: laktoositon kuohukerma, laktoositon mascarpone (maito), laktoositon jogurtti (maito), liivate, Baieys-likööri, sokeri, tumma suklaa.
Valmistus: nosta lautaselle ja nauti!
Vaustin pääsiäiskahvia
Papulaarin Sysikymi-kahvia. Tummapaahtoinen sekoitus brasilialaista ja kolumbialaista pientilakahvia. Sysikymi on sekoitus samettisen pehmeää brasilialaista papua, sekä hedelmäisiä kolumbialaisia kahvilajikkeita.
Pussissa on 75 g kahvijauhetta, joten siitä riittää 10 kupilliseen.
Karhunvadelmamacaroneja (L,G,P)
Mantelijauho, kananmunan valkuainen, sokeri, elintarvikeväri (E120, E153), karhunvadelma, viini.
Macaron-leivokset ovat valmiita nautittavaksi kahvin kera.
Juomaksi suosittelemme
Aperitiiviksi sekä alkuruoalle:
520977 Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut, Etelä-Afrikka, Western Cape 18 €
Pääruoalle:
006386 Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2022, Australia, South Australia 17,51 €
TAI
486677 Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria 2022, Italia, Sisilia 21,98 €
Jälkiruoalle:
945394 That’s Neiss Bubbly Pink Riesling, Saksa 15 €
TAI
223876 Kyrö Dairy Cream, Suomi 25,08 €